Makalelerin iceriginden, editörlügümüz veya dernegimiz sorumlu degildir.

Samstag, November 18, 2006

Mehmet Ali Ilicak / Bugün Gazetesi / 18.11.06

O kafalar, bey kafalar!

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz buyurmuş: "Cumhurbaşkanlığına Erdoğan, Arınç veya onlara benzer birini getirdikleri takdirde, laik demokratik cumhuriyetin adı fiilen değişmiş demektir."

Anlaşılan, CHP sandıktan ümidi kesmiş olacak ki, başbakana belden aşağı vurmaya başladı. Ey Muhterem, "onlara benzer biri" ile neyi kast ediyorsun?
Yıllarca siyasette bulundunuz, memlekete ne faydanız dokundu! Hamasetin ve Atatürk'ü istismarın dışında, ne yaptınız? Takmışsınız Tayyip Erdoğan'ın kafasındaki gizli gündeme. Bu gündem gizli de, siz nereden biliyorsunuz? Biliyorsanız nasıl gizli oluyor? Sorular çok, kafam karışık.

Topuz Bey'in beğenmediği "o kafaların" dönemini, birkaç rakam ile özetleyelim. Bakalım Türkiye nereden nereye gelmiş.
Milli gelir 2.619 $'dan, 5.311 $'a; İhracat 39 milyar dolardan, 83 milyar dolara; Oto satışı 175 bin adetten, 530 bin adete yükselmiş. Bütçe açığı 39.1 milyar YTL'den, 3.8 milyar YTL'ye düşmüş.

Görünen o ki memleket ilerlemiş. "O kafalara" yabancı yatırımcı da güvenmiş.1999-2002 yılları arasında, Türkiye'ye gelen yabancı yatırımın toplamı 6 milyar 411 dolar. "O kafalar" döneminde ise yaklaşık 29 milyar dolar yatırım yapılmış.

Şahsen ben, "O kafalardan" değil, "bey kafalardan" korkuyorum. Başımıza bugüne kadar ne geldiyse, müsebbibi "bey kafalar" değil mi? Zenginin sofrasında oturup, "bey unvanını" kazanan, sonra da meydanlarda "halk edebiyatı" yapanlardan çektik ne çektiysek.

Bugün için durum farklı.İşadamı memnun, malı her gün değer kazanıyor. Fakir ise yavaş yavaş kendine geliyor. 3-5 yıl içinde istikrarı kaybetmezsek, görün bakalım Türkiye'yi tutabilen olacak mı?Korkmayın! Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı, ne ordu, ne CHP ne de cumhurbaşkanıdır.

Cumhuriyetin teminatı millettir, millet!

Keine Kommentare: